Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Treff

1 treff


Omslagsbilde
"5.0
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
Bok . - 286 sider
Originaltittel:
Bokmål
Opplysninger:
På eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet. Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat. "Hva vi spiser når vi spiser kjøtt" er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gården før og nå.
Hylleplass:
338.1 BJØ
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Tønsberg Voksen fagPå hylla
Revetal Voksen fagPå hylla
Tønsberg Voksen fagPå hylla
Tjøme fagPå hylla
På eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet. Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat. "Hva vi spiser når vi spiser kjøtt" er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gården før og nå.

Formidlende omstendigheter


Kristian Bjørkdahl, Iris Leikanger og Silje Maria Tellmann (red.)
Bok på Bokmål | utgitt 2023
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 001.4 F)
Bestill Husk denne

Rapporten : sjanger og styringsverktøy


Kristian Bjørkdahl (red.)
Bok på Bokmål | utgitt 2018
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 651.7 R)
Bestill Husk denne

Hva vi spiser når vi spiser kjøtt


av Kristian Bjørkdahl (Kristian Bjørkdahl og Karen Victoria Lykke)
Bok på Bokmål | utgitt 2023
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 338.1 BJØ)
Bestill Husk denne

Uthengt : ydmykelse og skam på nettet


av Jon Ronson (oversatt av Kristian Bjørkdahl)
Bok på Bokmål | utgitt 2016
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 152.4 R)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Hva vi spiser når vi spiser kjø
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning
Generell URL til dette søket: